Herendi Kata, Szabó Eszter Judit: 20 ​önismereti kérdés és válasz

“Önmagunk meg- és kitalálása olyasmi, ami nincs dátumokhoz kötve, és akkor kezdődik el igazán, amikor végre belevágunk.”

Herendi Kata, Szabó Eszter Judit: 20 ​önismereti kérdés és válasz

20 ​önismereti kérdés és válasz egy zseniális “tankönyv” önmagunkhoz, mely saját magunk ismeretének 20 alappillérét mutatja be. Az a kedvencem a pszichológiai önsegítő könyvekben, hogy nincs célcsoportjuk, mert egyszerűen mindenkinek szólnak, mindenki számára aktualitással bírhatnak.

Én nagyon örültem, hogy pont most talált meg ez a könyv, mivel sikerült egy teljesen más perspektívából megközelítenem az előttem álló évet. Mindig óriási dilemmát jelentett a számomra, hogy meddig nem önzőség az önmagunkkal való foglalkozás, meddig nem megy ez a dolog a kapcsolataink rovására. Ám nagyon fontos kihangsúlyozni, és a 20 ​önismereti kérdés és válasz is pont ezt teszi, hogy az önmagunk iránti szeretet és a törődés elengedhetetlen ahhoz, hogy kiegyensúlyozott kapcsolatokat tudjunk kialakítani, mert minden szituációban saját magunkból indulunk ki.

A könyv által körüljárt 20 témakör külön-külön is lényeges és fontos, viszont elkerülhetetlen, hogy életünket és ezzel együtt a problémáinkat is teljes egészében szemléljük. Ha életünk egy tartóoszlopa meginog az egész borulhat. Ha nincs megbocsájtás, jön a harag, majd törik a bizalom, szűkülnek a határaink és bizonyos dolgokat feladunk, még mielőtt megtudnánk, hogy döntéseinket és tetteinket a siker fénye ragyogja be, vagy a kudarc árnyékolja őket.

Jogos kérdés lehet az is, hogy elegendő-e, ha bizonyos szempontokból mi változunk? Bőven elég, mivel ez egy pozitív változás, ahol önmagunkhoz kerülünk közelebb, ezáltal tisztábban fogjuk látni, hogy mi épít minket és sokkal jobban tudjuk majd kezelni érzelmeinket, melyekkel másokat építhetünk.

“Minél inkább az online terek, a közösségi média és a figyelmünket elterelő okoseszközök vonzásában élünk, annál kevesebb idő jut arra, hogy egyedül legyünk az érzéseinkkel, és feldolgozzuk, megértsük a velünk történt eseményeket.”

Herendi Kata, Szabó Eszter Judit: 20 ​önismereti kérdés és válasz

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: