Taylor Fuller: Szivárványatlasz

Ezen a nyáron úgy alakult, hogy nem sikerült külföldre utaznom, ám az olvasmányaim keretén belül ezer és ezer új helyre juthattam el, így került a kezembe ez a nagyon izgalmas útikalauz, melyet lapozgatva csak bővültek a bakancslistámon szereplő megnézendő helyek.

Ha azt mondanám, hogy gondoljunk egy igazán színes helyre, a legtöbbünknek Szentendre jutna eszébe a hangulatos kis esernyőivel, vagy talán a budapesti Szelfimúzeum, pedig a világ megszámlálhatatlan csodás helyeket tartogat a kalandozni vágyók számára, tele színnel és élettel.

A könyv kitalálója és megírója, Taylor Fuller volt, aki maga is bloggerként tevékenykedik, így számomra ebből a szempontból is kifejezetten érdekes volt, hiszen nagyon szeretem más bloggerek munkáit könyv formájában olvasni. Tekintettel arra, hogy ez az átfogó kötet 500 különböző helyszínt mutat be, így Taylor Fuller más bloggereket is segítségül hívott műve megalkotásához, így kerülhet elénk egy igazán kiváló olvasmány – elsősorban az utazni vágyó könyvmolyok kezébe!

Amikor utazom valahová, igyekszem az adott térség történelmi múltjával összefüggésben lévő helyeket meglátogatni és eddig mindig úgy alakult, hogy ezek legtöbbször letisztult, egyszerű épületek voltak, ám most számomra is bebizonyosodott, hogy a kettőnek nem kell minden áron különválnia! Ugyanígy a természet is képes újra és újra színekbe borulni, egy hely, ahová például örömmel ellátogatnék az Manuas!

Tudtad-e?

Az Amazonas-medence “kapuja”, Manuas, csak 10 kilométerre fekszik az Encontro das Águastól (szó szerint “folyók találkozása”), ahol a Río de Negro és a Río Solimões összeér, ám vizük nem keveredik. A lebomlóban lévő növényeknek köszönhetően előbbi vize fekete, míg az utóbbi színe egy kellemes tejeskávéra emlékeztet. Az eltérő hőmérséklet, sebesség és sűrűség miatt, hiába folynak egy mederben, mégsem vegyül sosem a vizük.

A különböző helyek a hosszúsági körök által vannak felsorakoztatva és számos kép varázsolja el az embert, miközben arra késztet, hogy azon nyomban csomagolni kezdjünk és repülőre száljunk – bárcsak ennyire egyszerű lenne! A kötet tehát rendkívül igényes és izgalmas, amit minden magára valamit is adó utazó lelkületű olvasónak kézbe kell vennie, ugyanis garantálom, hogy a nívós mű, mindenki számára sok-sok új úticéllal szolgál majd!

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: