Viszkok Fruzsi: Tedd rendbe az életed!

“Néha ellen kell állni annak, amit épp most szeretnél, azért, hogy elérhesd azt, amit nagyon szeretnél, mert így tudod csak megvalósítani a céljaidat.”

Viszkok Fruzsi: Tedd rendbe az életed!

Nem hiszem, hogy lenne még egy olyan könyv, amelyiket ilyen hosszú ideig olvastam volna… Ne értsetek félre, nem azért, mert olyan döcögősen haladtam volna az olvasással, épp ellenkezőleg: legszívesebben egy-két nap alatt magamba szívtam volna azt a sok új információt, praktikát és ötletet, amelyeket Viszkok Fruzsi oszt meg első könyvében.

Ám több szempontból is önfegyelemre tanít ez a kötet, az első lépés: ne végezd ki a könyvet egy este alatt, máskülönben nehezen leszel eredményes!

El is árulnám, hogy én augusztus elején fogtam bele Viszkok Fruzsi írásába és a héten fejeztem be, ám megérte eddig húzni-halasztani, mivel közben fokozatosan láttam, hogy megszületik bennem és körülöttem a REND.

Nem kell aggódni, ez nem az a könyv, amelyikben kisebb szünetek után az ember elveszíti a fonalat, ám a túl nagy kihagyásokat sem ajánlanám az olvasása közben, hiszen úgy könnyedén eluralkodhat újra a káosz, mielőtt annyit mondhatnál: Tedd rendbe az életed!

Gyakran érzed úgy, hogy nem találod a helyed a saját otthonodban? Hogy ebben a környezetben tudsz a legkevésbé produktív lenni? A te otthonodban is hamar beáll a káosz, ha egy kicsit nem figyelsz oda? Ráadásul semmi motivációd nincs ahhoz, hogy végre rendet tégy?

Én hevesen bólogatnék a kérdéseket látva, ám mióta olvastam Fruzsi könyvét már másképp reagálok. Sem magam, sem titeket nem álltatlak azzal, hogy az inspiráló olvasmány maga a tökéletes recept a külső és belső béke elérésének a céljából. Ám az biztos, hogy egy út afelé. Lehet, hogy ez az út végtelen, de ha rajta maradunk egyre könnyeben és gyorsabban haladunk majd előre.

Én egy költözés közepette vágtam bele a könyvbe és rengeteget segített abban, hogy eldöntsem: egy teljesen új környezetben mire lesz szükségem. Először minimalizáltam, hogy kihozhassam magamból a maximumot, majd lépésről lépésre haladtam, így minden tematikát a gyakorlatba is ültethettem.

Tudom, hogy mindenkinek van egy rendetlen énje – őszintén, én sokáig azt hittem, hogy nekem csak rendetlen énem van, ám be kellett látnom, hogy ez csak önámítás. A külső és belső rend csak hozzáállás és akarat kérdése. Bárki képes rá. Te is!

És végezetül egy ígérettel tartozom magamnak: ha újra erőt venne rajtam a motiválatlanság és inkább bújnék ágyba egy jó meleg pokróccal és egy kellemes kis olvasmánnyal, minthogy rendet tegyek, akkor visszatérek ehhez az ajánlóhoz és ehhez a könyvhöz, hogy emlékeztessem magam: a rend fenntartása ma csupán néhány perc, ám napok múlva több órát, hetekkel később pedig akár egy egész napot elvehet tőlem.

“Mindig legyél nyitott a változásokra, hiszen a te jövődről van szó, magadnak kell megfelelned. Soha ne félj időközben változtatni csak azért, mert tartasz mások visszajelzésétől!”

Viszkok Fruzsi: Tedd rendbe az életed!
Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: